Noviomagum Wind Orchestra
Bezoeker

 

Agenda

Datum Activiteit Locatie Entrée Tijd
29 Oktober 2017OperaconcertConcertgebouw De Vereeniging, Nijmegen€ 17,0015.00 uur
5 November 2017OperaconcertJheronimus Bosch Art Center, Den BoschVolgt20.00 uur
25 Februari 2018Podium voor de stadDe Vereeniging-Volgt

Zomer 2017: NMWO on Stage

Het NMWO heeft een prachtige tien jaar achter de rug, en dat hebben wij afgelopen jaar uitbundig gevierd met een vrolijk musicalconcert samen met Popkoor Switch in maart 2016, een gezellig concert in juni 2016 samen met onze vrienden Philharmonie Gelre en Koninklijke Harmonie Wilhelmina in het Goffertpark (met een overheerlijke barbecue als afsluiting) en met als highlight op 6 november 2016 de uitvoering van de Carmina Burana in de industriële evenementenlocatie De Kube (oude Honigfabriek) in Nijmegen.

De zomerconcerten van het symfonisch blaasorkest staan in het teken van de Engelse toneelschrijver, dichter en acteur William Shakespeare. Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven.
Het programma bestaat onder andere uit werken van Nigel Hess, Philip Sparke, Leonard Bernstein en Oliver Waespi.
Het NMWO wordt tijdens deze serie vergezeld door de Nijmeegse verteller, schrijver, regisseur en docent Godfried Beumers. Met behulp van speciaal voor deze concerten geschreven teksten voegt hij een extra dimensie aan de concertbeleving toe.

Zie voor meer culturele activiteiten in Nijmegen: www.ugenda.nl of www.nijmegenmuziekstad.nl


Kaarten bestellen | Aanmelden nieuwsbrief | Informatie aanvragen