Noviomagum Wind Orchestra
Bezoeker 60414

 

Publicaties

Gelderlander 13 maart 2013 Wind Orchestra zoekt extremen.
Van een uitdaging zijn ze bij het Noviomagum Wind Orchestra(NMWO)niet vies. Zo heeft dit Nijmeegse kwaliteitsblaasorkest als doel één keer per jaar een optreden in de Vereeniging.
Lees verder!

AD 26 april 2010 Première Hidas' Requiem van ongewone zeggingskracht.
Het vijf jaar oude, door Lex Bergink geleide Noviomagum Wind Orchestra, het projectkoor Gelderland en vier solisten bezorgden zondag het Requiem van Frigyes Hidas (Boedapest 1928-2007) zijn Dordtse première.
Lees verder!

Gelderlander 19 april 2010 Dansende sterretjes en gewelfde polyfonie
Geen zee te hoog. Het lijkt nu definitief het motto van Lex Bergink en zijn Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) te worden. In de uitstekend bezette Vereeniging zet de harmonie deze zondagmiddag haar tanden in groots concertrepertoire van Tsjaikokovski en Wagner om zich na de pauze volledig te ontladen in het Reguim van de Hongaar Hidas.
Lees verder!
 
Gelderlander 16 april 2010 Liefde, leven, dood en het 'Requim' van Hidas
Op zoek naar bijzondere werken en combinaties. Daar is het jonge Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) al vijf jaar druk mee.
Lees verder!
 
Hoog en Laag
25 maart 2009
Storm en licht in Vredebergconcert
Het symfonisch blaasorkest Noviomagum Wind Orchestra en het Projectkoor Gelderland brengen dit voorjaar een reeks van concerten onder de titel 'Stormwind en Lichtvleugel'. Het is een samenwerking tussen twee amateur gezelschappen die kozen voor deze unieke combinatie van blazers en zangers. Zaterdagavond gaven ze een concert in een overvolle Vredebergkerk.
Lees verder!
 
Maldensteijn Magazine
14 maart 2008
In het daaropvolgende weekend van 8 en 9 maart was het opnieuw de muziek die de boventoon voerde in ons theater.
Lees verder!
 
Gelderlander 4 maart 2008 Spetterende blaasmuziek met magnifiek uitzicht
Nu amateurgezelschappen vanwege dure huren steeds moeilijker hun draai vinden op professionele podia is het natuurlijk prachtig wanneer alternatieve locaties in beeld komen.
Lees verder!
 
Gelderlander 28 februari 2008 Spetterende Gershwin met vier toeters op een plankje
Bij Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) schermen ze altijd met verrassend repertoire. En ook dit keer is er niets te veel gezegd.
Lees verder!
 
Gelderlander 13 maart 2007 Noviomagum Wind Orchestra steekt nek uit op tweede concert
Aardig toeval: deze zaterdagavond is de jongste Nijmeegse muziekvereniging Noviomagum Wind Orchestra (NWO), te gast bij de oudste Berg en Dalse vereniging, Berg en Dals Bloei.
Lees verder!

Gelderlander 27 november 2006 Droomdebuut voor nieuw blaasorkest
Zondagavond gaf het nieuwe noviomagum windorchestra onder. Lex Bergink zijn eerste uitvoering in de Nijmeegse Lindenberg. De ambiteuze start met klassieke en hedendaagse muziek werd een droomdebuut.
Lees verder!

De Brug 29 maart 2006 Officiële Start Novio Magum
14 maart is een gedenkwaardige dag. Deze datum zal voorgoed in de boeken staan als de oprichtingsdatum van Novio Magum Wind Orchestra. Een nieuw en vernieuwend symfonisch blaasorkest gevestigd in Nijmegen. Het orkest heeft als doel bovengemiddeld te musiceren en concerteren. De vereniging is nog op zoek naar goede en gedreven musikanten.
Lees verder!

Sensor 21 december 2005 Nieuwe wind zoekt muzikanten
Nijmegen is een orkest rijker: Novio Magum Wind Orchestra. Na een half jaar ledenwerving en audities is het orkest nog een paar noten verwijderd van de officiële oprichting. Onder leiding van Lex Bergink startte het enthousiaste orkest een paar weken geleden.
Lees verder!

Gelderlander 13 mei 2005 Noviomagum Wind Orchestra zoekt gedreven musici
Als het aan dirigent Lex Bergink ligt, krijgen stad en regio een nieuw orkest. Het Novio Magum Wind Orchestra richt zich nadrukkelijk op symfonische blaasmuziek, zowel op transcripties als originele stukken.
Lees verder!